Aradul Civic

Asociația Aradul Civic s-a născut pe structura cetățenilor proactivi civic în perioada emiterii celebrei „OUG 13”, prin unirea legitimă a unor voluntari în jurul unor idei și valori comune de sprijin al statului de drept.

Viziunea noastră este o Românie în care politica înseamnă servirea cetățeanului în mod integru și competent.

Dorim să vedem în politică oameni care au dovedit onestitate, credibilitate, profesionalism și voluntariat civic.

Sprijinim orice inițiativă pentru implementarea meritocrației în politică și în ocuparea funcțiilor publice, considerăm vitală curățirea clasei politice de profitori, oportuniști, demagogi, de cei condamnați penal și de cei care, prin acțiunile lor politice iresponsabile, sunt o piedică în calea dezvoltării societății românești.

La baza unității noastre civice, apolitice, stau câteva întrebări simple : Dacă nu noi, atunci cine ? Dacă nu așa, atunci cum ? Dacă nu acum, atunci când ? Dacă nu pentru asta, atunci pentru ce ?

 


 

 

CIVICA Iași

Asociația CIVICA a fost înființată la finalul anului 2014 la inițiativa unor tineri ieșeni care și-au propus să contribuie la dezvoltarea orașului prin responsabilizarea aleşilor şi transparentizarea administraţiei publice, dar și prin încurajarea ieșenilor să participe activ la luare deciziilor care privesc întreaga comunitate.

În viziunea noastră, Iașul trebuie să devină un oraș deschis, guvernat de instituții transparente care iau hotărârile publice în colaborare cu cetățenii.

Misiunea noastră este să creștem puterea ieșenilor de-a controla schimbările din comunitate care le afectează viața, prin proiecte care stimulează participarea publică și contribuie la buna guvernare.

Prin proiectele şi acţiunile noastre:

  • Vrem să implicăm în tot mai mare măsură societatea civilă, în procesul de guvernare locală, în luarea deciziilor publice și în rezolvarea problemelor comunității;
  • Vrem să îmbunătățim calitatea guvernării locale determinând creşterea transparenței în cheltuirea resurselor şi luarea deciziilor;
  • Vrem să aliniem managementul instituţiilor şi autorităţilor locale cu viziunea ieșenilor, prin implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor publice;
  • Vrem să responsabilizăm aleșii și funcționarii administrației publice locale pentru a răspunde cât mai bine şi eficient nevoilor comunităţii.

 


 

 

Evoluție în Instituție

Evoluţie în Instituţie este o organizație neguvernamentală înființată în iunie 2016.

Organizaţia are ca misiune monitorizarea instituțiilor publice, cu accent pe funcționarea acestora în interesul cetățeanului, transparență decizionala, cheltuirea banului public si promovarea creșterii calității proceselor de elaborare a politicilor publice în România.

Evoluţie în Instituţie susține acțiunile de protest din strada prin intermediul grupului #insist.

 

 


 

 

GRUP DE ACŢIUNE CIVICĂ BACĂU

Obiective: Organizarea şi promovarea de activităţi civice.

Obiective specifice :

1.) Identificarea unor probleme local.

2.) Organizarea de dezbateri cu factorii relevanți pentru identificarea posibilităților de rezolvare.

3.) Găsirea soluțiilor prin dezbateri transparente și transpunerea acestora în mici proiecte civice.

4.) Formare de grupuri de lucru pentru implementarea acestor proiecte (Cooptarea oamenilor și găsirea resurselor necesare).

5.) Implementarea și monitorizarea acestor proiect.

6.) Mediatizarea şi multiplicarea metodelor de rezolvare a problemelor civice rezolvate în cadrul grupului nostru.

 

 


 

 

INITIATIVA Craiova

Grup civic rezultat în urma protestelor din februarie 2017. Craiova are nevoie de implicare CIVICĂ, nici un ONG local nu are acțiuni civice vizibile și pentru apararea statului de drept. Cei 20.000 de craioveni care au ieșit în stradă au strigat JOS CORUPȚIA!

Luptăm pentru transparență și pentru orice măsura care duce la reducerea corupției.

 

 


 

 

 

Inițiativa România

Inițiativa România este o platformă civică născută în zilele revoltei care a urmat tragediei din Colectiv: un grup de tineri a decis pe 1 noiembrie 2015 să se implice pentru a aduce împreună oamenii buni care cred în lege, integritate, solidaritate, competență, responsabilitate și transparență. Vrem să construim o platformă civică comună a oamenilor buni care au curajul și forța morală de a vorbi și acționa în direcția binelui comun, care sunt integri și care doresc să scrie împreună o poveste de succes despre competență și cinste în România.

Iniţiativa România creează şi dezvoltă proiecte care promovează şi facilitează guvernarea deschisă, transparentă şi responsabilă, proiecte anti-corupţie şi de construcţie de comunităţi.

Viziune: o ţară a comunităţilor puternice unite prin solidaritate, unde democraţia, statul de drept şi transparenţa prevalează.

Misiune: Iniţiativa România îşi propune să inspire şi să sprijine cetăţenii pentru construcţia unor comunităţi civice puternice, şi să promoveze exercitarea puterii politice pe coordonate etice.

 

 


 

 

Inițiativa Timișoara

Inițiativa Timișoara reprezintă o structură de ONG-uri locale, reunite formal, cu scopul de a constitui o platformă civică capabilă să lanseze programe sectoriale la nivel local și național și să reacționeze de fiecare dată când puterea politică deviază de la rolul pe care și l-a asumat public. Discuțiile legate de această asociere au început în urmă cu doi ani, însa protestele din februarie au fost liantul care au structurat relațiile dintre cele 11 organizații neguvernamentale și au generat resursele organizatorice, ce au dus la constituirea statutară a “Asociației Inițiativa Timișoara”. Denumirea organizației a fost stabilită prin preluarea naturală a denumirii proclamației concepute și citite public în Piața Victoriei din Timișoara, în data de 04.02.2017, act programatic al protestatarilor, care a stat la baza “Proclamației România 2017”.

ONG-urile membre ale “Inițiativa Timișoara” sunt: Activ Civic, SPICC, ACUMA, OSUT, ARAS-Filiala Timișoara, West Yacht Club, FITT, Ariergarda, Asociația Culturală Diogene, Pieces of Heaven, LGBTeam.

 

 


 

 

Liga Civică Galați

Liga Civică Galați s-a constituit ca un grup informal de cetățeni ai orașului de la Dunăre deciși sa capteze și să mențină viu spiritul protestelor din iarna anului 2017.
Consideram că incompetența administrației este depașită doar de corupția profunda a acesteia, combinația celor două atribute fiind devastatoare pentru viața orașului.

Ne propunem sa desfășurăm acțiuni de supraveghere a administrației in scopul identificării, documentării și denunțării faptelor de corupție.

 

 


 

 

Oradea Civică

Oradea Civică s-a născut din dorinţa de a găsi forme eficiente de acţiune şi protest, complementare şi consecutive mişcărilor de stradă din februarie 2017.

Scopul declarat al organizaţiei este de a promova şi apăra valorile democratice – libertate individuală, egalitate în faţa legii, stat de drept, toleranţă, transparenţă, justiţie – de a încuraja şi susţine iniţiativa cetăţenească şi de a sensibiliza lumea, şi în special tinerii, cu privire la efectele de bumerang ale non-angajării civice.